logo-srl6

Dragi prijatelji,

Radeći na ovom projektu, mnogo sam vremena proveo sam sa sobom i problemima koji su me okruživali. Njih je trebalo složiti i pravilno uklopiti u ideju i pomoću nje - kao što blagajnik otvori sef pravim ključem - otvoriti vrata na zidu koji nas razdvaja od onog nepoznatog oko nas, a koje se nalazi sa one druge strane zida. Rešenje problema i ideju rešila je mašta u jednom trenu poput bljeska, ali samoća i poneka zabluda su teškoće koje prate čoveka na ovom putu.

Ne bih želeo da se stekne pogrešan utisak da je novac veliki problem za ovaj projekat, iako je kao takav prisutan, ali on će, uz malo strpljenja, biti rešen. Tu postoji još jedan problem koji je veći od novca. Bližim se cilju, a nipošto ne bih voleo da se tom uspehu sam radujem. Zato i pozivam sve da uzmu učešće i najskromnijim prilogom pridruže uspehu kome se iskreno nadam, pa da se svi zajedno radujemo i da nam radost bude veća od novca koji smo uložili, a i od onoga koji ćemo zaraditi na mašinama. To bi opravdalo moj dugogodišnji trud i napor koji sam u sve uložio.

Želja mi je i nastojaću da svi koji svojim prilozima fondu doprinesu uspešnom dovršetku mašine, budu nagrađeni:

  1. Zato što su pomogli razvoj nauke,
  2. Zato što su sa poverenjem podržali projekat,
  3. Zato što me nisu ostavili samog na putu neizvesnosti.

Postoji više načina da se to sprovede u delo. Jedna od mogućnosti je da uplatilac pored imena i prezimena upiše i matični broj. Svaka uplatnica će dobiti svoj redni broj, koji će se upisati na uplatnici, a jedan će ići u bubanj iz koga će se vršiti izvlačenje. To bi bio doživotni tiket koji bi stalno bio u igri. Može se uplatiti i na ime deteta ili unuka uz matični broj uplatioca. Kada se oformi kompanija, možda će biti i nekih drugih predloga npr. pri zaposlenju u okviru kompanije, kako bi donatori imali prednost. Sličan pristup bi bio i kada su preduzeća donatori.

Sa Vama, ili bez Vas, ja sam na putu ka istini.

Grupe donatora:
  1. od 100 do 500 din.
  2. od 500 do 1000 din.
  3. od 1000 do 5000 din.
  4. od 5000 do 10000 din.
  5. preko 10000 din.
  Bank: ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
SWIFT CODE GIBARS22
IBAN RS35340000003217752897
Name: SLOBODAN GRKOVIĆ
Adress: Dušana Jerkovića 31, 22320 Indjija, Republika Srbija

 

S.N. Grković - Rodoljub

© 2013